Rusya'dan Venezuela Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Venezuela’daki radikal muhalefetin yeniden çatışma yöntemine başvurduğunu belirtilerek, “Şiddetten vazgeçme çağrısı yapıyoruz. Kan dökülmesinden ve düzensizlikten kaçınmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

01.05.2019-00:44 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-00:44)

Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu.

"ŞİDDETTEN VAZGEÇME ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

Açıklamada, "Şiddetten vazgeçme çağrısı yapıyoruz. Kan dökülmesinden ve düzensizlikten kaçınmak önemlidir. Venezuela'nın karşılaştığı sorunların ön şartsız ve sorumlu bir müzakere süreci ile çözülmesi gerekiyor. Her türlü işlem, yalnızca anayasaya uygun olarak ve tahrip edici dış müdahale olmaksızın, yasal alan çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Vatandaşlar iç anlaşmazlıklarını siyasi ve medeni yollarla kendileri çözmesi gerekir. Ülkenin diyalog yoluyla istikrara kavuşmasını desteklemek için en yakın komşular da dahil olmak üzere uluslararası topluluğun tüm üyelerine çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"YALAN HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ"

Açıklamada ayrıca Venezuela'daki olayların objektif olarak ele alınmasının son derece önemli olduğu vurgulanarak, basın kurumlarının yalan haberlere itibar etmemesi ve Venezuela’da gerilimi arttırmak isteyen partizan siyasi güçlerinin itaatkâr aracına dönüşmemesi gerektiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal