Rusya'dan Ukrayna'ya Ağır Yaptırım

Rusya 245 Ukraynalı kişiye ve 8 işletmeye yaptırım uyguladı.

26.12.2018-09:13 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-09:11) Rusya'dan Ukrayna'ya Ağır Yaptırım

Rusya 245 Ukraynalı kişiye ve 8 işletmeye yaptırım uyguladı. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev Salı günü, 245 Ukraynalıya ve 8 kuruluşa yaptırım uygulanmasına ilişkin bir kararname imzaladı. Hükümetten yapılan açıklamaya göre, "Ukrayna'nın Rus vatandaşlarına ve tüzel kişilere yönelik dostça olmayan eylemlerine karşı koyma kararı" verildi.

Ukrayna savunma şirketleri Ukroboronprom ve Ukrspetsexport'un yanı sıra enerji şirketi Tsentrenergo ve Ukrayna Devlet İhracat-İthalat Bankası yaptırım listesine giren şirketler arasında bulunuyor. Ayrıca, Ukrayna'nın ilk içişleri bakan yardımcısı ve birkaç milletvekili de listeye dahil edildi.

Özel ekonomik önlemler arasında, yaptırım uygulanan banka hesaplarının bloke edilmesi (dondurulması), Rusya'da belgelenmemiş menkul kıymetler ve mülkler ve Rusya'dan para transferinin yasaklanması yer alıyor.
Yaptırım listesi şu anda 567 kişi ve 75 işletmeden oluşuyor.

Rusya ve Ukrayna, Kırım'ın Ruslar tarafından ilhak edildiği 2014 senesinden bu yana ihtilafa düşmüş durumda. Türkiye ve BM Genel Kurulu, Rusya’nın Kırım’ı kendi topraklarına katmasını yasadışı olarak görüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal