Rusya'dan Türkiye'ye Şok Suçlama!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağına saldırmayı önceden planladığını 'de facto' olarak kabul ettiğini iddia etti

23.12.2015-19:37 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Rusya'dan Türkiye'ye Şok Suçlama!
Konaşenkov, "Türk Genelkurmayı'nın, 24 Kasım'da yani vurulduğu gün Su-24 uçağının hangi bölgede ve hangi saatte operasyon düzenlediğini net olarak bildiğini" söyledi.

'KURTULMUŞ'UN SÖZLERİ RUS UÇAĞININ BİLEREK VURULDUĞUNUN KABULÜ'

Türk yetkililerin, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği tüm sortilerle ilgili kesin bilgilerin yer aldığı bir açıklama yapmasının Ankara'nın Su-24 uçağını önceden planlayarak düşürdüğünü gösterdiğini ifade eden Konaşenkov, "(Başbakan Yardımcısı) Numan Kurtulmuş'un bu sözleri Türkiye'nin Rus jetini bilerek vurduğunu ve bir askerini öldürdüğünü resmen kabul ettiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

‘ABD'YE VERİLEN İSTİHBARATIN TÜRK GENELKURMAYI'NDAN GEÇTİĞİNİN KANITI'

Konaşenkov ayrıca, Rusya ile ABD arasında Ekim 2015'te imzalanan uçuş güvenliği anlaşmasına da atıf yaptı. Konaşenkov, Ankara'nın, Moskova'nın Suriye'deki operasyonları hakkında bilgi sahibi olmasının, bu anlaşma kapsamında Washington'a verilen istihbaratın Türk Genelkurmayı'ndan geçtiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Öte yandan TASS haber ajansı da Kurtulmuş'un açıklamalarını alıntılayan Türk basınının, Rus uçaklarının Suriye'de gerçekleştirdiği sortilerin sayısıyla ilgili net bilgiler verdiğini aktardı.

KURTULMUŞ: SURİYE'DE RUSYA'NIN 4 BİN 198 SORTİSİNDEN SADECE 391'İ DAEŞ'E KARŞI

Nitekim Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, 21 Aralık Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada 'Rusya'nın sorti sayısıyla' ilgili bilgiler vermişti.

Toplantıda Suriye konusunda da gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetmişti: "Suriye'deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye'deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf DAEŞ kılıfıdır. Sadece Rusya'nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadece 391'i DAEŞ mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye'ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal