Rusya'dan Türkiye'ye Önemli Teklif

Rusya, Antalya'da yapılan havacılık fuarından sonra Türkiye'ye önemli bir teklif ile geldi.

27.04.2018-13:51 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-14:32) Rusya'dan Türkiye'ye Önemli Teklif

Rostec Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, Türkiye’nin üretmek için tasarladığı uçak için Rusya’dan motor alabileceğini açıkladı.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Kladov, Antalya’da gerçekleştirilen Eurasia Airshow çerçevesinde Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Türk havacılık sanayisinin hızla geliştiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Eurasia Airshow dahilinde tanıtımını yaptığı bazı uçakların üretiminde Rusya’daki bazı uçak fabrikaların kullanılabileceğini söyleyen Kladov, “Bu çerçevede teknik birçok detayı analiz ettikten sonra bir teklif sunacağız. Türkiye'nin üretmeyi planladığı uçak için Rus motoru sağlayabiliriz” açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki günlerde Türk uzmanların Rusya’yı seyahat edeceğini ifade Kladov, “Türkiye özellikle uçak ve helikopterlerin ortak üretimiyle ilgileniyor’’ şeklinde konuştu.

Direktör Kladov, Rus motorunun Türkiye'nin üretmek istediği sivil veya savaş uçakları için mi sağlanmak istendiğine dair ayrıntılar vermedi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal