Rusya'dan Tehdit! Savaşa Hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarında askeri varlığını artırma hareketlerine keslinlikle askeri bir cevap verileceğini açıkladı.

07.11.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-10:53) Rusya'dan Tehdit! Savaşa Hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarında askeri varlığını artırma hareketlerine keslinlikle askeri bir cevap verileceğini açıkladı. İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanyol mevkidaşı Josep Borrell ile toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında Lavrov, "NATO'lu komşularımızın Rusya sınırlarında askeri altyapısını ve askeri varlığını artırma doğrultusundaki adımları, askeri açıdan yanıtsız bırakılamaz." dedi.

DİYALOG KURULMAK ZORUNDA

Sözlerinin Rusya'nın gerilimi yükseltmeye ilgi duyduğu anlamı taşımadığının altını çizen Lavrov, ordular arasında tam teşekküllü diyalog sağlanması gerektiğini fakat NATO'nun bundan kaçtığını ve günün birinde hayatın İttifak'ı Rusya'yla diyalog kurmak zorunda kalacağını açıkladı.

CİDDİ BİR TEHDİT

Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarındaki eylemlerinin Moskova'yı telaşlandırdığını de ifade ederek sözlerine şunları ekledi: "Bu, Rusya'nın güvenliğini ciddi açıdan tehdit ediyor ve yeni üyelerin topraklarında kalıcı olarak askeri güçler konuşlandırılmasını engellemek için imzalanan Rusya-NATO Kurucu Belgesi'ne ters düşüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri  için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal