Rusya'dan Suriye'ye 'Güvenli Bölge' Talimatı

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu toplantıları için New York'ta yer alan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

28.09.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-08:50)

 

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu toplantıları için New York'ta yer alan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kendisine yöneltilen, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ve Türkiye ile ABD arasındaki müzakerelere ilişkin sorusuna Lavrov, ''Ankara bu isteğinde çok haklı çünkü şu an ABD'nin kontrolündeki bölgeden sızan teröristler yüzünden sıkıntı yaşıyor.'' cevabını sundu.

‘AMERİKA BÖLGEDEKİ KÜRT VATANDAŞLARI KULLANIYOR’

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği mevzu bahis olduğu için güvenli bölge meselesine ''kayıtsız'' olmadıklarını ve her iki ülkeyle de konuştuklarını bildiren Lavrov, ''Amerikalıların bölgedeki Kürtleri kullandığını'' ve ''öz yönetim organları oluşturmak için somut adımlar atıldığını'' diye cevapladı.

Lavrov, ABD'nin BM Genel Kurulu görüşmelerine dahil olacak bazı Rus diplomatlara vize vermemesine ilişkin ise Moskova'nın gerekli adımları atarak karşılık vereceğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal