Rusya’dan Suriye Operasyonuna Sert Tepki!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'nin Duma kentindeki kimyasal saldırının ardından Esad rejimine karşı yapılan operasyona Rusya'dan sert tepkiler geldi.

14.04.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-11:41) Rusya’dan Suriye Operasyonuna Sert Tepki!

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' şeklinde konuştu. Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin, "Rusya bu yaşananları saldırganlık eylemi olarak görmektedir' değlerlendirmesinde bulundu. Rus Dışişleri ise "Şam barışçıl bir gelecek şansı elde ettiği anda saldırıya uğradı" ifadelerini kullandı. Rusya Savunma Bakanlığı da saldırı esnasında füzelerden hiçbirinin Tartus ve Hmeymim'de yer alan üslere isabet etmediğini açıkladı.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov yaptığı yazılı açıklamada, gece yapılan hava saldırısını işaret ederek 'Bu tür eylemler sonuçsuz kalmayacak' ifadesini kullandı. 

Antanov'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: "En büyük endişelerimiz gerçeğe döndü. Uyarılarımız dikkate alınmadı.Önceden tasarlanmış bir senaryo sahnelendi. Bir kez daha tehdit edildik. Bu eylemlerin karşılıksız kalmayacağını söylemiştik.Rusya devlet başkanının küçük düşürülmesi kabul edilemez."

“ABD BAŞKANI TRUMP İKİNCİ BİR ADOLF HİTLER’DİR”

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi başkanı Aleksandr Şerin de yaptığı açıklamada, "ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" ifadelerini kullandı.

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" sözleriyle ABD Başkanı Trump’ı sert bir dille eleştirdi.

RUSYA DIŞİŞLERİ: EGEMEN BİR DEVLETİN BAŞKENTİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Şam barışçıl bir gelecek şansı elde ettiği anda saldırıya uğradı" ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin açıklamayı Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova yaptı ve şunları söyledi:

"Suriye halkı önce Arap Baharı'na, sonra IŞİD'e, şimdi de 'akıllı' Amerikan füzelerine maruz bırakıldı. Yıllardır terör tehdidi altında ayakta kalmaya çalışan egemen bir devletin başkentine saldırı düzenlendi."

Beyaz Saray'ın saldırı kararını almasında internet ve ana akım medya üzerinden yayınlanan fotoğraf ve videoların etkili olduğunu vurgulayan Zaharova, ABD'nin biyolojik silah labaratuarları iddiasını Irak işgaline gerekçe olarak göstermesini ima ederek "15 yıl önce Beyaz Saray bir şişe ve Dışişleri Bakanı'nı kullanmıştı. Şimdi ise Washington, şişe yerine medyayı kullandı.”

FÜZELER ÜSLERE İSABET ETMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine ilişkin operasyonu  esnasında füzelerin Tartus ve Hmeymim'de bulunan üslerin hiçbirine isabet etmediğini belirtti.

Yapılan açıklamada, İngiliz ve Fransız hava kuvvetleri ile ABD savaş gemileri tarafından yapılan saldırılarda Suriye'deki askeri ve sivil altyapıların hedef olduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, "ABD ve müttefiklerinin güdümlü füzelerinden hiçbiri Rusya Hava Savunma Birliğinin sorumluluğu altında olan Tartus ve Hmeymim'de bulunan üslere isabet etmedi." ifadelerine de yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal