Rusya'dan Suikastla İlgili Bomba İddia: Olayın Arkasında...

Rus lider Vladimir Putin'e yakın bir isim olan senatör Frantz Klintsevich, Rusya'nın Ankara büyükelçisine yapılan suikastin arkasında yüksek ihtimalle NATO gizli servislerinin olduğunu iddia etti.

20.12.2016-01:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Rusya'dan Suikastla İlgili Bomba İddia: Olayın Arkasında...

Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi başkan yardımcısı senatör Frantz Klintsevich, Ankara'da gerçekleştirilen suikastin 'planlı bir eylem' olduğunu söyledi. Senatör Klintsevich: "Herkes Andrey Karlov'un o fotoğraf sergisine katılacağını biliyordu.

Suikastin faili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vermek isteyen DAEŞ de olabilir Kürt güçler de olabilir. Fakat, belki de, büyük ihtimalle de bu suikastin arkasında NATO gizli servisleri bulunabilir. Yaşanan suikast gerçek bir provokasyondur, meydan okumadır. Bu olay Rusya'ya bir meydan okumadır." sözlerini dile getirdi.

HİTLER'İN EVİNİN HAVAYA UÇURULMASINI TEKLİF ETMİŞTİ

Frantz Klintsevich, Putin'i iktidara taşıyan ve son seçimlerden de zaferle çıkan Birleşik Rusya Partisi'ne mensup bir senatör. Klintsevich son olarak Adolf Hitler'in Avusturya'da doğduğu evin satın alınarak havaya uçurulması teklifiyle gündeme gelmişti.

Ankara büyükelçisine yapılan suikast sonrasında Rus Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada da terörizmin kazanamayacağını vurguladı. Rus sözcü Maria Zakharova: "Bu yapılan suikasti bir terör eylemi olarak adlandırıyoruz. Terörizm kazanamayacak. Terörizm ile güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: haberler.com

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal