Rusya'dan Koronavirüs Açıklaması: Ömür Boyu Bağışıklık Kazanmak Mümkün

Rusya'da 2. koronavirüs aşısını üreten Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırmaları Enstitüsü Vektor'un Genel Müdürü Rinat Maksyutov, bağışıklık sisteminin muayyen hususiyetlere sahip olması ve hastalığın ağır atlatılması halinde ömür boyu bağışıklığa imkan olabileceğini dile getirdi.

27.09.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 27.09.2020-14:50) Rusya'dan Koronavirüs Açıklaması: Ömür Boyu Bağışıklık Kazanmak Mümkün

Bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs pandemisinde ölüm ve vaka sayıları her gün yükselirken, Rusya'dan ümit verici bir açıklama yapıldı. Rusya Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırmaları Enstitüsü Vektor'un Genel Müdürü Rinat Maksyutov, bir takım şartllarda koronavirüse karşı hayat boyu bağışıklığa sahip mümkün olduğunu dile getirdi.

BİRİNCİ AŞIDAN 14 GÜN SONRA ANTİKORLAR GELİŞİYOR

Maksyutov, 'Bağışıklık sisteminin belirli özelliklere sahip olması ve hastalığın ağır geçirilmesi durumunda ömür boyu bağışıklığın oluşabileceğini öngörebilirim' dedi. Vektör Enstitüsü'nün geliştirdiği aşıyla alakalı olarak bilgi aktaran Maksyutov, koronavirüse karşı antikorların birinci aşıdan 14 gün sonra geliştiğini, fakat korumaya yeterli olacak titrenin 2. aşının ardından geliştiğini, 2 aşının arasındaki zamanın 21 gün olduğunun altını çizdi.

2 AŞI PİYASAYA ÇIKARILACAK

Vektor Enstitüsü'nün koronavirüs salgının önleyen 2 aşıyı piyasaya çıkarmayı planladığını ifade eden Maksyutov, sivillerin yararlanacağı aşıların daha öncesinde geliştirilen altı teknolojik platform içinden seçildiğini ifadelerine ekledi.

TESTLERDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Öte yandan Rusya Halk Sağlığı Denetim Ajansı Rospotrebnadzor'un Başkanı Anna Popova, Vektor Enstitüsü'nün ürettiği aşıda klinik testler aşamasında sonuna yaklaşıldığını, testlerin başarılı sonuç verdiğini, aşının yapıldığı gönüllülerde gereken antikor titresinin oluştuğunu, ateş çıkması veya bunun gibi yan etkilerin olmadığını belirtmişti.

DÜNYADA 996 BİN İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Öncelikle Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan şehrinde meydana gelen ve kısa süre içerisinde bütün dünyayı hakimiyeti altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle dünyada 996 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi, 33 milyona yakın insan ölümcül pandemiyi atlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal