Rusya'dan İsrail'e Çok Sert Tehdit: Bu Hareket Yanıtsız Kalmayacak!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan İsrail'e çok sert bir mesaj geldi. Şoygu yaptığı açıklamada, uçağın düşürülmesinden İsrail'in sorumlu olduğunu ve bunun cevapsız kalmayacağını söyledi.

18.09.2018-19:44 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-19:44) Rusya'dan İsrail'e Çok Sert Tehdit: Bu Hareket Yanıtsız Kalmayacak!

Rusya Savunma Bakanlığı'nın toplantısında açıklamalar yapan Sergey Şoygu, Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının düşürülmesine ve içindeki Rus askerlerin hayatını kaybetmesine sebep olan İsrail'in eylemlerinin Rusya tarafından cevapsız bırakılmayacağı hususunda İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman'ı bilgilendirdiğini söyledi.

İSRAİLLİ BAKAN'A İLETTİM: CEVAPSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Şoygu, "Bugün İsrailli meslektaşlarımıza bilgi verdik, özellikle de ben, İsrail Savunma Bakanı'nı bu tür adımları, bu tür hareketleri cevapsız bırakmayacağımız hususunda bilgilendirdim" dedi.

"İSRAİL, İL-20'Yİ KENDİSİNİ KORUNMAK İÇİN KULLANDI"

İsrail'in Suriye hava savunmasının o doğrultuda devreye girmeyeceği hesabını yaparak Rus İl-20 uçağının koruması altında Suriye'ye saldırdığını söyleyen Şoygu şöyle dedi:

"Saldırının bizim İl-20 uçağımızın koruması altında, Suriye hava savunmasının o doğrultuda devreye girmeyeceği düşünülerek yapıldığı, tüm uzmanlar için açıkça meydanda."

İsrail'e ait F-16'ların ikazda bulunmadan saldırdığını sözlerine ilave etti.

"DÜŞÜRÜLEN İL-20 UÇAĞI, İDLİB'DE KEŞİF GÖREVİNDEYDİ"

Düşen Rus uçağının İdlib'deki tansiyonu azaltma bölgesinde keşif vazifesinde olduğunu bildiren Orgeneral Şoygu, şu bilgileri verdi:

"Saldırının olduğu bölgede, tam olarak, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 4 tane F-16 uçağı ile Suriye toprakları arasında İl-20 keşif uçağımız içinde 15 kişilik mürettebatla yer alıyordu. Uçağımız, İdlib'deki tansiyonu düşürme bölgesinden kalkarak Suriye'nin farklı yerlerine saldıran insansız hava araçlarının (İHA) muhafaza edildiği ve toplandığı bölgeleri tespit etmek amaçlı bölgede keşif vazifesi gerçekleştirmekteydi."

İsrail ordusuna bağlı F-16 uçakları Suriye'de saldırı yaptığı esnada, 15 askerin olduğu Rus İl-20 uçağı ile irtibat kesildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, uçağın F-16'lar tarafından Suriye ordusunun S-200 savunma sistemlerinin hedefine çekildiği ve bu şekilde vurulduğunu açıklamıştı. Konaşenkov, bu hamleyi düşmanca olarak kabul ettiklerini ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal