Rusya’dan Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a Destek Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Nikos Anastasiadis’le görüşmesinden sonra Rum Kesime’ne Rusya adana yardım edebileceklerini belirtti.

08.09.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-15:53) Rusya’dan Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a Destek Açıklaması

Nikos Anastasiadis’le görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, D.Akdeniz için Rum Kesimi'ne Rusya adına yardımcı olabileceğini iletti.

Avrupa Birliği'nden gelen tüm tehditlere rağmen Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, dengeleri değiştirdi.

Doğu Akdeniz'deki haklarından asla vazgeçmediğini belirten Türkiye'nin mücadelesinden sonra başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya da Rumların ve Yunanistan'ın yanında yer aldı.

YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’le görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Akdeniz’deki durum bizi endişelendiriyor. Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkiler bakımından, diyaloğun başlatılmasına yardım etmeye hazırız” dedi 

Bunun yanında Rusya Dışişleri Bakanı, Doğu Akdeniz’deki gerilim karşısında takındığı tavır konusunda ABD’yi de eleştirdi.

ABD KIŞKIRTIYOR

Lavrov, ABD’nin, "ülkeleri birbirine karşı kıştırtmasının ve ‘bizimle olmayan, karşı taraftadır’ politikası izlemesinin, geri kalanları da bu yolu izlemek zorunda bırakmasının Moskova’yı endişelendirdiğini" kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal