Rusya'dan Bir Skandal Daha! Hafter İçin Basılan Sahte Para Açıklaması

Rusya Hafter güçlerinin güdümündeki sözde merkez bankası için sahte para basıp yolladığı ortaya çıktı. Rusya Dışişleri Bakanlığı basılan sahte para için "Libya ekonomisinin ihtiyacı var." açıklamasında bulundu.

30.05.2020-21:55 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:30) Rusya'dan Bir Skandal Daha! Hafter İçin Basılan Sahte Para Açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı, Malta makamlarının Rus kamu şirketi Goznak tarafından basılan 1,1 milyar dolar değerinde sahte Libya dinarı banknotları ele geçirdiğini duyurdu. Yapılan açıklama üzerine Rusya Dışileri Bakanlığından sahte para ile ilgili skandal açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada Libya ekonomisinin istikrarı için gerekli olduğu belirtildi. Merkezi hükümetin kontrolünde bulunan Trablus'ta merkez bankası bulunulduğunu belirten açıklamada Darbeci Hafter'in kontrolünde bulun Bingazi'deki merkez bankasının Tobruk Temsilciler Meclisi tarafından atandığı için uluslararası meşruiyete sahip olduğu iddia edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sahte olan Libya dinarları değil, Amerika'nın açıklamalarıdır. Rusya, Libyalılar arasında geniş katılımlı diyalog ve uluslararası toplumun Libya meselesi ile ilgili olarak aldığı kararlara sıkı sıkıya bağlı kalınması çerçevesinde siyasi bir çözüme alternatifin olmadığını sürekli olarak savundu." ifadeleri kullanıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal