Rusya'dan Assange'ın Tutuklanmasına Eleştiri: Bu Basın Özgürlüğü İlkesine Aykırıdır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın tutuklanmasının basın özgürlüğü ve medyanın dokunulmazlığı ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

12.04.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-14:58) Rusya'dan Assange'ın Tutuklanmasına Eleştiri: Bu Basın Özgürlüğü İlkesine Aykırıdır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Assange’nin Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde tutuklanmasına ilişkin ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Moskova’nın Assange’ın bütün yasal haklarının korunacağını ümit ettiğini söyleyen Peskov, "Aslında, Assange yargılamaya maruz kalan bağımsız bir bilgi kaynağıdır. Tabii ki, bizim bakış açımız doğrultusunda bu, basın özgürlüğü ve medyanın dokunulmazlığı ilkelerine kesinlikle uygun değildir. Bu nedenle Assange’ın bütün yasal haklarının gözetileceğini umuyoruz." sözlerini aktardı.

7 SENEDİR YAŞADIĞI BÜYÜKSELÇİLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Wikileaks kurucusu Julian Assange 2012 yılından beri yaşadığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği’nde gözaltına alınarak kefaletle serbest bırakılma koşullarını ihlal etme ve ABD'nin iade talebi kapsamında tutuklanmıştı.

ABD’NİN SAVAŞ SUÇLARINI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Assange’nin kurucusu olduğu Wikileaks 2010 senesinde, ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları kanıtlayan görüntüler de dahil olmak üzere çok sayıda gizli belgeyi kamuoyuyla paylaşmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal