Rusya’dan Ankara ve İstanbul’a Uçuşlar 1 Ağustos’ta Başlıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 1 Ağustos Cumartesi günü Ankara ve İstanbul’a, 10 Ağustos Pazartesi günü Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuş seferlerinin tekrar başlayacağını dile getirdi.

24.07.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-14:12) Rusya’dan Ankara ve İstanbul’a Uçuşlar 1 Ağustos’ta Başlıyor

Rossiya-24 televizyonuna açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, '1 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu karşılıklı olarak İngiltere ile uçuşları başlatıyor. İngiltere’nin başkenti Londra ile. Türkiye ile ilgili tek seferde iki karar alındı. 1 Ağustos’tan itibaren Ankara ve İstanbul’la, 10 Ağustos’tan itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi tatil yerleri ile uçuşlar başlatılacak' diye konuştu.

Golikova, aynı zamanda belirli bir topluluk Rusya vatandaşı arasında popüler bir başka yol planı olan Tanzanya, Zanzibar ile uçuş seferlerinin tekrar başlatılacağını belirtti.

Golikova, 'Uçuşların yeniden başlatılmasının vaka sayısında bir artışa yol açmaması için uçakların iniş yapacağı tüm ülkelerdeki, Rusya’nın kentlerindeki salgınla ilgili durumu dikkatli bir şekilde takip edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Golikova, Rusya’ya gelecek yabancı vatandaşlarının, koronavirüs taşımadıklarını belirtmek için uçuştan 72 saat öncesinde test yaptırmış olmaları koşulu aranacağını belirtti.

Golikova, yurtdışından gelecek Rusya vatandaşlarının da ülkede 72 saat içinde test yaptırmalarına imkan olacağını belirtti.

MİŞUSTİN: UÇUŞLAR MOSKOVA, MOSKOVA BÖLGESİ, ST. PETERSBURG VE ROSTOV-NA-DONU'DAN YAPILACAK

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de şu ifadeleri kullandı:

'Uçuşların yeniden başlatılması yönünde karar alındı. Bu sırada salgınla ilgili durum ve karşılıklılık ilkesi üzerinden hareket ettik'

Devletle bir toplantıda açıklama yapan Mişustin, uluslararası seferlerini 1 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağını, seferlerin başkent Moskova, Moskova bölgesi, St. Petersburg ile Rostov-na-Donu’dan yapılacağını belirtti.

Mişustin, kararın yurtdışındaki Rus vatandaşlarının dönüşünü hızlandıracağını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal