Rusya'dan Açıklama! Libya’da Ateşkes Olasılığı Müzakere Edilecek

Rusya’nın Libya Temas Grubu Başkanı Lev Dengov, Serrac ve Hafter’in yakın zamanda müzakerelerde bulunmak üzere Moskova’ya intikal edebileceğini söyledi.

13.01.2020-08:40 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-09:07) Rusya'dan Açıklama! Libya’da Ateşkes Olasılığı Müzakere Edilecek

Rusya’nın Libya Temas Grubu Başkanı Lev Dengov, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ve darbeci Halife Hafter’in Moskova’ya yapacağı ziyarette ateşkes anlaşmasının gerçekleşebileceğini dile getirdi.
Lev Dengov, Rus Ria haber ajansına aktardığı konuşmada, Serrac ve Hafter’in yakın zamanda müzakerelerde bulunmak üzere Moskova’ya intikal edebileceğini söyledi.
Libya’da ateşkes imzalanma olasılığına vurgu yapan Dengov, "Görüşmelerde Libya’daki krizin çözümü ele alınacak, ateşkes imzalanması olasılığı ve böyle bir anlaşma metninin detayları müzakere edilecek." diye konuştu.
Serrac ile Hafter’in bire bir görüşme durumunun henüz bilinmediğini dile getiren Dengov, "Serrac ve Hafter Rus yöneticilerle ve ayrıca Rusya ile iş birliği yapan Türk heyetiyle ayrı ayrı görüşecek. Büyük olasılıkla Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır temsilcileri de müzakerelerde gözlemci olarak yer alacak." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal