Rusya'dan AB'nin Türkiye'ye Karşı Aldığı Yaptırım Kararına İlk Yorum

Federasyon Konseyi Uluslararası Komitesi üyesi Oleg Morozov, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların sembolik bir anlam taşıdığını ve sadece pozisyonunu belirtmek için tasarlandığı değerlendirmesinde bulundu.

16.07.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:14) Rusya'dan AB'nin Türkiye'ye Karşı Aldığı Yaptırım Kararına İlk Yorum

Pazartesi günü AB Konseyi, Türkiye'nin Kıbrıs kıta sahanlığındaki faaliyetlerine yanıt olarak ilk yaptırımları uyguladı. Yaptırımlar kapsamında Türkiye-AB üst düzey diyaloğunu askıya aldı, toplantıları iptal etti, 2020’de yardımı azalttı ve ayrıca Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye’nin kredileri hakkındaki kararları yeniden gözden geçirmesini ve yaptırım seçenekleri üzerinde çalışmaya sürdürmesi talimatını verdi.

Morozov RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, "Yaptırımlar elbette sembolik bir anlam taşıyor ve Türkiye’ye Avrupa Birliği’nin bu tür tek taraflı eylemlerle aynı fikirde olmadığını gösterme niyetindedir" diye konuştu.

Rusya'nın, yaptırım politikasını desteklemediğini, çünkü bunun hiç bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Mozorov, "Ancak, Türkiye'nin bölgedeki tek taraflı eylemleri konusunda her zaman endişelerimizi dile getirdik ve bu krizi siyasi yollarla çözme çağrısında bulunduk" şeklinde görüş bildirdi.

Ayrıca Morozov, Türkiye'nin Kıbrıs sularındaki eylemleriyle ilgili durumun köklü bir geçmişi olduğunu hatırlattı. AB, Kıbrıs ve Yunanistan'ın, Türkiye'nin gaz üretmeyi planladığı su alanı konusunda yetkisi olmadığı konusundaki tutumunu her zaman kabul etmiştir. Ayrıca ABD'nin tutumu da böyle" değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal