Rusya'dan ABD'ye Tehdit

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin nükleer anlaşmadan geri çekilmesi durumunda, Rusya lideri Vladimir Putin'in bununla ilgili kararlar alacağını ve olumsuz sonuçların kaçınılmaz olacağını öne çıkardı.

08.05.2018-16:07 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-15:45) Rusya'dan ABD'ye Tehdit

Dünya ABD lideri Donald Trump'ın nükleer anlaşmayla ilgili alacağı karara odaklanmış haldeyken Moskova’dan Washington’a önemli bir uyarı geldi.

'PUTİN BAZI KARARLAR ALACAK'

Kremlin Sözcüsü Peskov, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Elbette çok ciddi bir durumla karşı karşıya kalacağız. Konu, Moskova'da görüşülecek ve Putin tarafından kararlar alınacak" ifadelerini kullandı.

Sözcü Peskov, Beyaz Saray’a şu ifadelerle ikazda bulundu: "Devlet Başkanı'nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (JCPOA) korunmasına yönelik tutarlı çizgisini biliyorsunuz. Putin'in bu anlaşmanın bozulması için atılacak adımların kaçınılmaz olumsuz sonuçlar doğuracağına ilişkin tutumunu da gayet iyi biliyorsunuz."

'PUTİN VE AVRUPALI LİDERLERİN TUTUMU ÖRTÜŞÜYOR'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a Moskova’nın Washnington’u nükleer anlaşmayı bozmaktan vazgeçirmeye çalışıp çalışmadığı sorusu soruldu. Putin'in tutarlı ve açık bir tutum sergilediğini ve bu tutumun Batılı liderlerle örtüştüğünü belirten Peskov, Avrupa devletlerinin de anlaşmanın korunmasından yana olduğunu vurguladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in kısa süre önce Almanya, Fransa ve diğer Avrupa devletleri liderleriyle telefon görüşmesi yaptığını hatırlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal