Rusya'dan ABD'ye Misilleme! Hepsi Yasaklanıyor

Rus milletvekilleri ABD şirketleriyle yapılan tüm ortaklıkların ve ithalatların yasaklanması için tasarı hazırladı. Bu tasarı ABD'ye misilleme olarak algılandı.

13.04.2018-18:33 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-18:24) Rusya'dan ABD'ye Misilleme! Hepsi Yasaklanıyor

ABD'nin aldığı yeni yaptırımlara ilişkin Rus milletvekilleri harekete geçti. Milletvekilleri tarafından hazırlanan ve haftaya meclise sunulacak misilleme niteliğindeki tasarı ile ABD'li firmaların Rusya'da nefes bile almasına izin verilmesi engelleniyor. Tasarıda, Amerikan imali yazılım, tarım ürünleri ve ilaç gibi farklı yerlerden temin edilebilecek ürünler ve tütün ile alkol ithalatının azaltılması önerildi. Tasarının kabul edilmesi durumunda ithal edilen ABD ürünlerine kısıtlama gelecek, yapılan ortaklıklar ve proje katılımları ise tümüyle yasaklanacak.

İŞBİRLİKLERİ İÇİN DE ''YASAKLANSIN'' ÖNERİSİ

Rus vekiller, atom enerjisi, roket motorları ve uçak üretmim sektörlerinde ABD ile ortaklığın da yasaklanmasını önerdiklerini de söylediler.

KABUL EDİLİRSE PROJELERE KATILMALARI DA YASAKLANACAK

Taslak ayrıca, Amerikan firmalarının Rusya'nın özelleştirme projelerine dahil olmasını da yasaklamayı öneriyor.

MİSİLLEME NİTELİĞİNDE

Bu tedbirler, Beyaz Saray'ın geçtiğimiz hafta Moskova'nın Ukrayna'nın Kırım bölgesini ilhak etmesinden bu güne kadar Rusya'ya verdiği en sert yaptırımlara misilleme amacında.

DESTEKLEYECEK Mİ?

Rus hükümeti, tasarıyı destekleyip desteklemediğini açıklamadı. Tasarının şuanki şekliyle yasa haline gelip gelmeyeceği de henüz net değil.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal