Rusya’da Filyasyon Ekibi Kılığında Soygun

Rusya’da soyguncular, filyasyon ekiplerinin giydiği koruyucu kıyafeti giyen soyguncular, Rusya Ulusal Marşı eşliğinde mücevher dükkanına hırsızlık yaptı.

04.12.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 04.12.2020-14:40)

Rusya’ya bağlı Krasnodar bölgesinde yer alan Beloreçensk kentinde geçen gün yapılan soygunla ilgili görüntüler, ülkenin gündemine oturdu.

Görüntülerde, filyasyon görevlilerinin kullandığı kişisel koruyucu giysileri giyen iki soyguncunun mücevher dükkanına girdiği anlar görülüyor.

Soyguncular ardından, yanlarında aldıkları hoparlörlerden Rusya Ulusal Marşı’nı açarak, hoparlörleri de dükkanın kapısına koydu.

Soygunculardan biri tezgahtar kadını biber gazı kullanarak etkisiz hale getirirken, öteki hırsız ise tezgahın arkasında yer alan mücevherler ile paraları bir poşete doldurdu.

Hırsızlar soygunu 55 saniye içinde bitirerek, mücevher ile paraları alıp mücevherciden çıktı. Dükkandan hızlıca uzaklaşan soyguncular, yüksek sesle Rusya Ulusal Marşı’nı çalmaya sürdüren hoparlörleri de mücevhercinin önünde bıraktı.

Tezgahtar da hırsızların dükkandan çıktıktan sonra yerden kalkarak, emniyet güçlerine durumu bildirmek için telefona koştu.

SOYGUNDA RUSYA ULUSAL MARŞI’NIN ÇALMASI TESADÜF MÜYDÜ, SİSTEM ELEŞTİRİSİ MİYDİ?

Rusya’da meydana gelen tuhaf hırsızlık hadisesinin akabinden polis,  dükkanda inceleme yaptı.

Rusya Soruşturma Komitesi dedektifleri de görüntü ile kanıtları inceledi. Hırsızlığın maddi boyutuyla ilgili kamuoyuna bilgi aktarılmazken, soygun anının videosunun internete düşmesinin akabinden kriminal uzmanlar, soygun anlarına iliştin ayrıntıları yorumladı.

Uzmanlar, hırsızlığın birçok mesaj barındırdığını belirterek, soygun sırasında Rusya Ulusal Marşı’nın çalmasının sisteme karşı bir eleştiri olduğunu iddia etti.

Uzmanlar, hırsızların dükkandan mücevher ile paralarla çıktığı esnada, marşın “Bizim şanlı anavatanımız, sen hep hür yaşa” bölümünün çalmasının tesadüf olamayacağını ifade ederek, hırsızların bu işlem için daha önce prova yapmış olma ihtimalini belirtti.

Hırsızların kimliği daha belirlenemezken, arkalarında bıraktıkları soru işaretleri Rusya'da geçen gün en fazla tartışılan meselelerden biri oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal