Rusya'da Coronavirüs Önlemi! 27 Bölgede Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Rusya coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında önemli kararlar almaya devam ediyor. Ülkede 27 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

01.04.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:21) Rusya'da Coronavirüs Önlemi! 27 Bölgede Sokağa Çıkmak Yasaklandı

 Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının en çok tehdit ettiği ülkelerden biri Rusya oldu. Virüsün yayılmaya başladığı ilk günlerde Çin'le olan sınırını kapatan Rusya, salgına yönelik birçok önemli karar aldı. Yaklaşık olarak 1 ay önce ülkede coronavirüs hastanesi inşa edilmeye başlandı.

Son günlerde vaka artışından sonra ülkede önemli kararlar alınmaya devam ediliyor. Hükümet aldığı kararla ülkenin 27 bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Karar kapsamında; Moskova’nın merkezi ve Moskova Bölgesi ile St. Petersburg, Adigey Cumhuriyeti, Arkhangelsk bölgesi, Belgorod bölgesi, Vologda bölgesi, Volgograd bölgesi, Kaliningrad, Kursk bölgesi, Leningrad Bölgesi, Lipetsk bölgesi, Mari El Cumhuriyeti, Murmansk bölgesi, Nijniy Novgorod bölgesi, Novgorod bölgesi, Komi Cumhuriyeti, Ryazan bölgesi, Tataristan Cumhuriyeti, Saratov bölgesi, Sverdlovsk bölgesi, Ulyanovsk Bölgesi, Çeçenistan, Çuvaşistan, Yakutistan, Rostov Bölgesi ve Kaluga Bölgesi'nde  geçici olarak sokağa çıkmak yasaklandı. Ruslar belirli durumlarda sokağa çıkabilecek fakat bunlar da sınırlı olacak. Vatandaşlar, hayvanlarını gezdirmek için evlerinden çıkabilecek fakat 100 metreden daha uzağa gidemeyecek. Yine 100 metre kuralına göre eczane ve marketlere gidilebilecek fakat market ve eczane daha uzaktaysa yerel yönetimlere ait ekipler haneden talep edilen ürün ve ilaçları tedarik edecek

Hükümet yasağın genişletilmesi için çalışmalarına devam ederken, yasağın biteceği tarihle ilgili olarak henüz net bir açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal