Rusya ve İran Ticarette Ulusal Para Birimlerine Geçiyor

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Moskova yönetiminin Tahran ile ulusal para birimleriyle yapılan ticari işlemlerin payının arttırmanın yollarını araştırıldığını belirtti.

05.10.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-12:36) Rusya ve İran Ticarette Ulusal Para Birimlerine Geçiyor

Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenen Rusya Enerji Haftası kapsamında Rus Radyosuna konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak,  Rusya’nın doların yanı sıra İran ile ulusal para birimiyle yapılan ticaretin payını arttırmanın yolları araştırıldığını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın yaptığı açıklamada Moskova yönetiminin İran ile işbirliğine devam edilmesi gerektiği düşüncesinde olunduğunu belirterek ulusal para birimleriyle yapılan ticari işlemleri attırma mekanizmalarını incelendiğini açıkladı. Novak Rusya ve İran arasında ki ticaretin yaklaşık yüzde 25 – 30’unun yerel para birimleri üzerinden yapıldığını belirtti.

Daha önce Rus ekonomisinin dolara bağımlılığını azaltmak için çalışma yürütüldüğünü açıklayan Rusya hükümet sözcülüğü, bu yöndeki çalışmanın herhangi bir kişisel girişimle ilgili olmadığını, bunun hükümetin stratejik hedefi olduğunu vurgulamıştı.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal