Rusya Ve Çin'den İnsanlık Dışı Suriye Vetosu!

Rusya ve Çin, Suriye'de yaklaşık olarak 3 milyon kişiye yardım gönderilmesine imkan tanıyan mekanizmanın yenilenmesini veto etti.

08.07.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-09:07) Rusya Ve Çin'den İnsanlık Dışı Suriye Vetosu!

Birleşmiş Milletler (BMGK) Güvenlik Konseyi 2014 yılından bu yana Suriye'ye sınır ötesi uluslararası yardımların yapılmasına olanak sağlayan mekanizmanın; görev süresinin dolmasından dolayı yenilenmesi için oylama yaptı. Karar tasarısını Almanya ve Belçika konseye sunarken, tasarı Rusya ve Çin tarafından veto edildi.

Mevcut karar doğrultusunda, Suriye'ye yapılan yardımlar Türkiye'de bulunan iki sınır kapısı Öncüpınar karşısındaki Babüsselame ve Cilvegözü karşısındaki Babülhava'dan yapılırken, 10 Temmuz'da görev süresinin dolmasıyla sınırlar kapatılmış olacak. Yardımların devam edebilmesi için BMGK kararı bekleniyor.

RUSYA VE ÇİN İNSANLARI AÇLIĞA MAHKUM ETTİ

BM'nin verilerine göre Suriye'nin kuzey batısında bulunan İdlib'de yaklaşık olarak 3 milyona yakın kişinin yüzde 70'i, insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu kapsamda Rusya ve Çin'in veto kararı insanı değerlere ters düştü. İki ülke milyonlarca insanı açlığa mahkum etti.

SINIR KAPISI 2'YE İNDİRİLMİŞTİ

Öte yandan geçen yıl ikisi Türkiye'den olmak üzere 4 sınır kapısından Suriye'ye yardım gönderiliyordu. Yine Rusya ve Çin'in vetosu ile yardım yapılan sınır kapısı 2'ye indirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal