Rusya: Türkiye İle İşbirliğimiz Kendi Kendine Yeter Durumda, ABD Bunu Kabul Etmeli

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, S-400 sevkiyatı gelen tepkilere ilişkin Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin kendi kendine yeter durumda olduğunu, ABD’nin de bu gerçekle barışması gerektiğini aktardı

13.07.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-14:53) Rusya: Türkiye İle İşbirliğimiz Kendi Kendine Yeter Durumda, ABD Bunu Kabul Etmeli

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Russia Today’e (RT) yaptığı konuşmada, ABD’nin Türkiye’nin S-400 satın alma kararını sorun olarak gördükleri açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kosaçev, “ABD her açıklamasında bayağı bir şekilde kendi çıkarlarını öne sürüp müttefiklerine kendi silahlarını almasını dayatıyor. Washington için kendi silahları ile ilgili olmayan tüm anlaşmalar para ve pozisyon kaybı anlamına geliyor” sözlerini aktardı.

ANKARA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI VURGULADI  

Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin önemini vurgulayan Kosaçev, Ankara’nın dış baskılara rağmen bağımsız olduğu üzerinde durdu.

Kosaçev, “Bu alanda işbirliğimizin kendi kendine yeter durumda olması önemli. ABD’lilerin de bunu kabul edip bu gerçekle barışması gerekiyor” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal