Rusya, Suriye’yi İşgale Hazırlanıyor

Suriyeli iş adamı ve eski Esed rejiminin Savunma Bakanı Mustafa Tlass’ın oğlu Firas Tlass, Rusya'nın Suriye topraklarında sahip olmaya hazırladığını açıkladı. Tlas, Rusların hangi bölgeleri işgal edeceğini de ortaya çıkardı.

01.06.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:55) Rusya, Suriye’yi İşgale Hazırlanıyor

Beşşar Esed’ın halefi olarak gösterilen ve çıkan iç savaşta halkın yanında yer alarak Esed’e isyan bayrağı açan eski Savunma bakanı Mustafa Tlass’ın oğlu Mustafa Tlass, Rusların Suriye’deki planlarını deşifre etti. Tlass, Rusya Devleti'nin (Putin) Savunma ve Dışişleri Bakanlarının, Rus yetkililere Suriye'deki stratejik alanlarını tespiti ve teslim alınması istediğini belirtti. Bu yerlerin teslim almak amacıyla Esed rejimi ile bürokratlara müzakereler yapma yetkisi veren Kremlin’in tespit edilen bölgeler ve tesislerin kontrol edilmesi bir an önce hareket edilmesi talimatı verildiği öğrenildi.

Suriye’nin eli kanlı diktatörü Beşşar El Esed, Rusların talebini olumlu karşıladığı öğrenildi.

Tlass'a göre, Rusya’nın eli kanlı diktatörü Putin'in son kararı, Savunma Bakanlığı ile Rusya'daki Yatırım Bakanlığı misyonları arasında yeni olmayan gizli çalışmalarının sona ermesinin meyvesi olduğu yönünde.

Tlass’ın belirttiğine göre Rusların işgal edeceği yerlerin en önemli alanlar arasında şunlar bulunuyor:

Keseb’in etrafında, Rusların Türk sınırına bitişik bir askeri bölge yapacakları ve Amerika'nın YPG terör örgütüne verdiği sözlerin başarısızlığını elde etmeyi amaçlayan bir alan.

Rusya'nın yapmak istediği Beida Limanı’nı kendi turistik limanı yapmak istiyor

Tartus'un güneyinde yer alan El-Mantar bölgesine de el koymak isteyen Rusya, bu bölgeye Lübnan’dan gelen mültecileri burada ikamet ettirecek.

Hama ve Halep arası, Rusya'nın tam yetkisi altında bulundurulacak. Bu bölgede Türkiye’den gelen mülteciler yerleştirilecek.

Firas TLASS

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal