Rusya Suriye ve İran DEAŞ lideri Bağdadi'nin Peşinde

DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'yi yakalamak için Rusya, Suriye ve İran askerlerinin müşterek çalışma yürüttüğü ifade edildi.

08.05.2018-16:27 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-16:24) Rusya Suriye ve İran DEAŞ lideri Bağdadi'nin Peşinde

Fox News'e demeçlerde bulunan Irak İçişleri Bakanlığı İstihbarat ve Terörle Mücadele Bürosu Direktörü Ebu Ali el Basri, Bağdadi'nin hâlâ kaçtığını ve DEAŞ liderini yakalamak için yoğun mücadeleye sarf edildiğini belirtti.

Direktör Basri, DEAŞ lideri Bağdadi'nin Suriye'nin doğusunda, Irak sınırına yaklaşık 29 kilometre mesafedeki el Hacin bölgesinde saklandığını belirtti.

DEAŞ lideri Bağdadi'nin konumuyla alakalı bilgilerin tazeliğini koruduğunu ifade eden Direktör Basri, Rusya, Suriye ve İran askerlerinden oluşan bir ekibin terör örgütü liderinin peşinde olduğunu belirtti.

'HASEKE'YE BAĞLI ŞEDDADİ KASABASINDA OLABİLİR'

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul de, DEAŞ lideri Bağdadi'nin yaşadığının düşünüldüğünü ifade etti.

Resul'e göre Bağdadi, Fırat Nehri'nin doğusunda, Haseke'ye bağlı Şeddadi kasabasında olabilir, zira Bağdadi'nin çölde gizlenmesi zor olmaz.

Rusya Savuma Bakanlığı, Haziran 2017 senesinde, Bağdadi'nin öldüğü bilgisini doğrulamaya çalıştıklarını ifade etmişti. Kısa süre sonra ABD Savunma Bakanlığı, DEAŞ liderinin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, cuma günü Sputnik'e yaptığı açıklamada, DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldüğünü gösteren somut kanıtlara sahip olmadıklarını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal