Rusya S-400 Açıklaması: ABD Şantaj Yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in S-400 alması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceği açıklaması ile ilgili demeçler verdi.

20.04.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-14:08) Rusya S-400 Açıklaması: ABD Şantaj Yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in Türkiye’nin S-400 füzesi alması durumunda yaptırım uygulanabileceği açıklaması ile ilgili sorulan sorular üzerine basın mensuplarına konuya ilişkin demeçler verdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell’in Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemleri alması durumunda yaptırım uygulanabileceği açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Sergey Lavrov, bunun bir şantaj olduğunu ve Washington'un NATO'nun kolektif görüşünü dikkate alması gerektiğini vurgusu yaptı.

Rus haber kaynaklarından aktarılan bilgilere göre Başkent Moskova'da Avusturyalı mevkidaşı Karin Kneissi ile görüşmesinin hemen ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere seslenen Sergey Lavrov, "Mitchell'in sözleri, bir şantaj örneği. Washington, ABD'li şirketler için haksız rekabet ortamı oluşturmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

RUSYA VE TÜRKİYE’NİN ANLAŞMAYA VARDIĞI DUYURULMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik iş ortaklığı sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, basın mensuplarına verdiği demeçte, Rusya ve Türkiye'nin S 400 füze savunma programlarının sevkiyata belirtilen sözleşme üstünden mutabakatın sağladığını fakat kredi tutarı hakkında henüz bir anlaşma olmadığını söylemişti.

Rostec Başkanı Sergey Çemezov da Rusya ve ülkemizin, S 400 füze sistemi hakkında sevkiyata yönelik tüm teknik konular ile alakalı anlaştığını, Moskova'nın, satın alma işleminin amacı ile Ankara'ya kredi verme olasılığı düşündüğünü ifade edilmişti. Sergey Çemezov, mart ayı içerisinde yaptığı bir açıklama sırasında Ankara'nın programları satın almak için Moskova'dan kredi almaya hazır olduğuna değinilmişti.

3 MAYIS 2017’DE  GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Moskova ile Ankara arasında S 400 savunma sisteminin sevkiyatına yönelik görüşme sırasında 2016 senesinden bu tarafa devam ediyor. Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında 3 Mayıs 2017 tarihinde Soçi'de gerçekleştirilen görüşmede de S 400'lerin ulaştırılması konuşulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal