Rusya Lideri Putin'den Erdoğan'a Övgü: Erdoğan'a Karşı Baskı ile Sonuç Alınamaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Erdoğan'a karşı oynanan oyunlara değinerek, "Erdoğan'a karşı baskı ile sonuç almak mümkün değil" dedi.

25.05.2018-21:46 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-22:30)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı  S-400 hava savunma sistemleri ve ABD'nin eleştirileri konusunda açıklamalar yaptı.

Putin'nin açıklamalarından satırbaşları:

TÜRKİYE EN GELİŞMİŞİNİ VE DÜNYANIN EN İYİSİNİ ALMAYA KARAR VERDİ

Türkiye, NATO mensubu bir ülke olarak S-400 sistemleri ile en gelişmiş ve mübalağa yapmadan söylüyorum kendi kategorisinde dünyanın en iyi sistemini satın alma kararı aldı.

SAVAŞ UÇAĞI KONUSU

Savaş uçağı alımı konusunda Türkiye tercih yapma hakkına tabiki sahip. Fiyat ve kalite husularına dikkat ederek kendi devletinin çıkarlarını savunacaktır.

"ERDOĞAN'A BASKI YAPARAK SONUÇ ALINAMAZ!"

Sayın Erdoğan'a baskı unsurlarını uygulayarak bir neticeye ulaşmak çok zor durum. Tam tersi bu, Sayın Erdoğan’ı daha da güçlü yapacaktır.

Şu günlerde birçok devletin artık dolar bağımlılığından vazgeçmeye uğraştığına dikkat çeken Putin, şunları söyledi:

“ABD yönetimi, siyasi arenada kısa dönemde taktiksel hususların çözümü için dolara dönük güveni sarsıyor. Kendi kanaatime göre, bu büyük stratejik bir yanlış. Bu bağımlılıktan çıkmanın bir yolu da tabiki ulusal paraların kullanılması. Bu döneme Çin ile artık başlıyoruz. Yüen özgürleştikçe ve kolayca bozdurulabilecek bir para şeklini aldıkça, dünyadaki ticarette kendine yer edinecek ve dünya rezerv dövizlerinden bir tanesi haline gelecek. Dahası, IMF ile de bu konuda ilk adımı attık. Yeni rezerv dövizlerinin oluşturulması ile alakalı bu tutum sürecek. Fakat ABD ümit ediyorum halen aklıllıdır ve ne yaptıklarının farkına vararak tutumlarına çeki düzen verir.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal