Rusya, Kırgızistan'la Olan İşbirliğini Artırmak İstiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile başkent Bişkek'te Ala Arça Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

28.03.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-15:15) Rusya, Kırgızistan'la Olan İşbirliğini Artırmak İstiyor

İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmenin basına açık kısmında konuşan Ceenbekov, Rusya'nın yakın, güvenilir müttefik, önemli ve uzun vadeli stratejik ortak olduğuna vurgu yaptı. Ceenbekov, "Rusya ile ilişkilerimize ve stratejik iş birliği ortaklığımıza her zaman değer veriyoruz. Putin'in kişisel desteği sayesinde, ikili iş birliğimiz niteliksel olarak yüksek bir seviyeye ulaştı." diye konuştu.

Kırgızistan'ın ekonomisine Rusya'nın destek verdiğini hatırlatan Ceenbekov, "Bugün imzalanacak iş birliği anlaşmalarının iki ülke halklarının refahına katkı yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ FAKTÖR

Ceenbekov ile görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Putin, Kırgızistan’daki Rus askeri üssü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Putin, "Rusya ile Kırgızistan arasında askeri ve askeri-teknik alanda iş birliğini güçlendirme konusunda anlaştık. Kırgızistan’daki Rus askeri üssü ülkenin savunma kabiliyetine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu üssün varlığı Orta Asya’da güvenlik ve istikrar için önemli bir faktördür.” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal