Rusya, İran'a Yönelik Ek Yaptırımları Desteklemiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlarının bölgedeki gerginliği daha da yükselteceği ifadesinde bulundu

24.06.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-13:34)

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'a yeni yaptırımların yürürlüğe gireceği yönündeki sözlerine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin, diyalog kurmaktansa İran'ı sürekli yaptırımlarla tehdit ettiğini ifade eden Ryabkov, "ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları, durumu kötüleştirecek. Bu, bilinçli ve hedeflenmiş pozisyonun yansımasıdır." şeklinde konuştu.

Ryabkov, 28 Haziran'da Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na ilişkin düzenlenmesi planlanan toplantının zor koşullarda gerçekleşeceği yorumunda bulunarak, "Anlaşmanın Avrupalı taraf ülkeleri, İran'a yaklaşımı sıkılaştırmak için ABD ile birlikte oyun oynamaya başladı." sözlerini aktardı.

İRAN'A EK YAPTIRIMLAR BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR  

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce, İran'a ek yaptırımların bugün yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. Trump, ABD'nin anlaşma yanlısı olduğunu ve İran'ın iş birliğine yanaşması durumunda yaptırımlardan vazgeçileceğini söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal