Rusya İle ABD Karşı Karşıya Geldi!

Suriye’deki Rus kuvvetlerinin ülkenin batısında ABD güçleriyle destek sağladığı yerel unsurlarla çatışmadan son anda döndüğü ve krizin taraflar arasındaki telefon konuşmasıyla çözüldüğü belirtildi.

29.03.2018-13:40 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-13:36) Rusya İle ABD Karşı Karşıya Geldi!

Hafta başında meydana gelen krizin detaylarını, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bakanlığın basın ofisini ziyaretinde açıkladı. Olayın Fırat nehrinin doğusunda Deyrizor bölgesinde meydana geldiğini ifade eden Mattis, “Rus unsurlar” olarak bahsettiği kuvvetlerin daha ileri ve yakın yerleşmek için hareket ettiğini belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un görüşmesinin ardından krizin çözüldüğünü söyleyen Mattis, ‘Rus güçleri geri çekildi, biz de çok az çekildik’ şeklinde konuştu.

Deyrizor’da geçtiğimiz ay da, Rus paralı askerleri ve Suriye hükümet kuvvetleri ABD ve ABD destekli güçlerle çatışma yaşadı.
ABD saldırıya, hava bombardımanıyla karşılık vermiş ve Kremlin bağlantılı özel şirketin paralı askerleri dahil 300 asker etkisiz hale getirilmişti. Mattis, Rus paralı askerlerinin neden saldırdığı hakkındaki soruya, ‘Bunu hala cevaplayamıyorum ama açıkçası bunun için çok ağır bir bedel verdiler’ şeklinde cevap verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal