Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ABD Yasak Bölgelere Füze Yerleştirirse Cevap Veririz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Eğer ABD, yasaklanmış bölgelere nükleer füze yerleştirirse, biz de cevap vereceğiz' ifadelerinde bulundu.

07.03.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-10:46) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ABD Yasak Bölgelere Füze Yerleştirirse Cevap Veririz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Eğer ABD, yasaklanmış bölgelere nükleer füze yerleştirirse, biz de cevap vereceğiz' ifadelerinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid El Nehyan ile yaptığı toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

RUSYA DA HAREKETE GEÇECEK

ABD’nin, Rusya’nın maddeleri ihlal ettiğini savunan Lavrov, Orta Menzilli Nükleer Füzelerin Yasaklanması Anlaşması (INF)’na ilişkin açıklamalar yaptı. Lavrov, “ABD, INF’den çekildikten sonra, yasak bölgelerine füze yerleştirmeye başlarsa, Moskova cevap verme hakkına sahip” sözlerini aktardı.

PUTİN TALİMATI VERDİ

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD’nin anlaşmayı ihlal etmesi durumunda, yasaklı bölgelere Rusya tarafından da füze yerleştirilmesi emri verdiğini belirtti.

Lavrov, ABD’nin söz konusu eylemlerine nasıl cevap verileceğine ilişkin alınacak tutumun, Putin tarafından açıklandığını hatırlatarak, “Yeni şartlarda, stratejik istikrarı güçlendirmeyi hedefleyen müzakereleri hiç reddetmedik. Bütün bu tekliflerin, masada kalmaya devam ettiğini, fakat artık bu konuda Batılı ortaklarımızı rahatsız etmeyeceğimizi de bildirdik. Bu teklifleri biliyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal