Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Türkiye’nin Suriye Sınırındaki Güvenlik Çıkarları Gözetilmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam’ın Suriye’nin kuzeydoğusunda kontrolü en kısa sürede geri alması gerektiğini belirtti.

17.04.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-16:00) Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Türkiye’nin Suriye Sınırındaki Güvenlik Çıkarları Gözetilmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenliğe ilişkin çıkarlarının gözetilmesini bölgedeki en önemli amaçlardan biri olarak nitelendirdi.

Moskova’da düzenlenen basın konferansında konuşma yapan Lavrov “Suriye’nin kuzeydoğusu, yani Fırat’ın sol kıyısı ile ilgili problem çözülmeli. Bunu, öncelikli görevlerimizden biri olduğu üzere, meşru Suriye hükümetinin kontrolü tekrardan ele alması için yapmalıyız” sözlerini iletti.

EN ÖNEMLİ HEDEFLERDEN BİRİ TÜRKİYE'NİN SINIR GÜVENLİĞİ

Lavrov, bölgedeki en önemli hedeflerden birinin de Kürtlerle olan diyaloğun ve Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenliğine ilişkin çıkarlarının gözetilmesi olduğunu belirtti.

Lavrov, Suriye’de durumun Anayasa Komitesi’nin en kısa zamanda kurulması için bir engel teşkil etmediğini, sorunlar bulunmasına karşın, ülkenin daha istikrarlı bir duruma geldiğini vurguladı.

İDLİB TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENMELİ

Lavrov “Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmalar kapsamında İdlib’deki teröristlerin etkisiz hale getirilmesine ilişkin sorunun çözülmesi gerekiyor. Zira orada sonsuza dek kalmamalılar. Bunu herkes anlıyor” ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal