Rusya Devlet Savunma Sanayi Şirketi Rostech: S-400 Tedariki Sorunsuz İlerliyor

Rusya Devlet Savunma Sanayi şirketi Rostech'in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye tedarik sürecinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

09.03.2019-16:31 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-16:28) Rusya Devlet Savunma Sanayi Şirketi Rostech: S-400 Tedariki Sorunsuz İlerliyor

Kladov, "Türk yetkililerinin talep ettiği bu sistemi, biz de sağlamak istiyoruz. Şimdiye kadar anlaşma sorunsuz bir şekilde ilerliyor." ifadesinde bulundu.

ABD'nin şirketle ortakları arasına girme durumunun ne sıklıkla yaşandığı sorusunu Kladov, "Birilerinin hoşuna gidip gitmediğine takılmadan ortaklarımız ve potansiyel ortaklarımızla işbirliği yapmaktayız. Bu ticarettir. Bunlar sadece iş bağlantılarıdır" şeklinde cevapladı.

'F-35 VE PATRIOT SATIMI GERÇKELEŞMEYECEK'

Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers daha öncesinde, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri bakımından ağır sonuçlar doğuracağını vurgulamış ve "Türkiye Rusya’dan S-400 alırsa, F-35 ve Patriotları almaları mümkün olmayacak." sözlerini aktarmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal