Rusya Devlet Başkanı Putin: Suriye'deki Gelişmeler İran ve Türkiye İle Ortak Başarımızdır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de terörle mücadele de dahil olmak üzere bölgenin istikrara kavuşturulması noktasında gerçekleştirilenlerin Rusya, İran ve Türkiye'nin ortak başarısı olduğunu belirtti

14.06.2019-17:55 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-17:50)

Kremlin tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) üye ve gözlemci ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirvenin ardından Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Putin, Rusya ile İran arasında çok yönlü ve taraflı ilişki olduğunu belirterek, Suriye'de terörle mücadele de dahil olmak üzere bölgesel istikrarı sağlamak amacıyla ortak çaba gösterdiklerini belirtti.

'RUSYA, İRAN VE TÜRKİYE'NİN ORTAK BAŞARISIDIR'  

Rus lider Putin, "İran'ın aktif pozisyonu sayesinde bu alanda çok şey yaptık. Tabii ki bu, bizim yani Rusya, İran ve Türkiye'nin başarısıdır" yorumunda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de ülkesi ile Rusya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştirdiğini söyleyerek, "Terörizmle mücadelede ve bölgede istikrarın sağlanmasında çok iyi bir iş birliğine sahibiz" sözlerini aktardı.

Ruhani, dış etkenlerin varlığı ve dış yaptırımlar sebebiyle bölgedeki ülkeler arasında etkileşime duyulan ihtiyacın yükseldiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal