Rusya Covid-19 Hastalarını Coğrafi Konumla İzleyecek

Rusya, evde karantina altına tutulan vakaların konumunu belirlemek ve dışarı çıkmalarını engellemek amacıyla ‘coğrafi konum verilerini’ kullanacak.

31.03.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-10:15) Rusya Covid-19 Hastalarını Coğrafi Konumla İzleyecek

Rusya, evde karantina altına tutulan vakaların konumunu belirlemek ve dışarı çıkmalarını engellemek amacıyla  ‘coğrafi konum verilerini’ kullanacak.

Rusya’da Belediye Başkanı Yardımcısı Anastasia Rakova, Moskova’da evde gözetim altında tutulan vakaların (Covid-19) yerini tespit etmek amacıyla ‘coğrafi konum verilerinin’ kullanılacağını bildirdi.

Rakova, “Uygulamaları katılaştırıyoruz evde kendini izole eden hastalar için. Şu anda, evde tedavi gören hastalar için sürekli olarak coğrafi konum verisi sağlamak bir zorunluluk. Bu bizim daha hızlı davranmamıza olanak sağlayacak” dedi.

Daha evvel bir covid-19 vakasının, coronavirüs hastalarının tutulduğu Kommunarka’daki hastaneden kaçtığı ve güvenlik kamerası sistemi ile takip edilerek geri yakalandığı dile getirildi.

Öte yandan ülkede salgın sebebiyle can kaybı sayısı 9 olarak kayıtlara geçerken, bin 836 kişi hasta ve 66 kişi de iyileşti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal