Rusya Coronavirüs İlacını Buldu!

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı tarafından yapılan açıklamada, dünya üzerinde etkili olan coronavirüs salgınına karşı ilacın geliştirildiği duyuruldu.

28.03.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-17:54) Rusya Coronavirüs İlacını Buldu!

Dünya üzerinde etkili olmaya devam eden coronavirüs salgını yaklaşık olarak 1 milyon kişiyi etkiledi. Birçok ülke virüse karşı aşı ve ilaç üzerine çalışmalarını sürdürürken, Rusya'dan dünyayı sevindirecek bir iddia geldi.

Sputnik'te yer alan haberde, Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) coronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında coronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi." şeklide ifadeler kullanıldı.

FMBA Başkanı Veronika Skvortsova yaptığı açıklamada, "İlaç yüksek seçicilikle koronavirüsün hücre kültürlerindeki sitopatik etkisini bloke eder ve replikasyonunu (kopya edilmesini) önler, Meflokin’in immünsüpresif etkisi ise virüsün neden olduğu yangısal tepkisinin aktivasyonunu önler. Makrolid antibiyotik ve sentetik penisilinlerin eklenmesi sadece ikincil bakteriyel-viral bir sendromun oluşumunu önlemekle kalmayıp, aynı zamanda kan plazması ve akciğerlerdeki antiviral maddelerin konsantrasyonunun arttırılmasını sağlar. Bu, değişen ağırlıktaki koronavirüs enfeksiyonu olan hastalar için etkili bir tedavi sağlayacak." dedi.

Coronavirüs salgınının merkez üssü Asya'dan Avrupa'ya doğru kayarken dünya üzerinde 614 bin 884 vaka tespit edildi. Öte yandan ölü sayısı ise 30 bine yaklaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal