Rusya Büyükelçisi Nofal: Dünya Filistin'e Karşı Cephe Alıyor

Filistin’in Rusya Büyükelçisi Abdül Hafız Nofal, uluslararası toplumun İsrail’in saldırıları karşısındaki tepkisizliğinin nedeninin çifte standartlardan kaynaklandığının altını çizdi.

17.11.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-15:06) Rusya Büyükelçisi Nofal: Dünya Filistin'e Karşı Cephe Alıyor

Filistin’in Rusya Büyükelçisi Abdül Hafız Nofal, uluslararası toplumun İsrail’in saldırıları karşısındaki tepkisizliğinin nedeninin çifte standartlardan kaynaklandığının altını çizdi. Önde gelen bir çok polikacının, Filistinlilere yardım etmek yerine İsrail ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirten Nofal, ABD'nin ise açık açık Filistinlilere karşı cephede pozisyon aldığını açıkladı. Filistin'in bu durum karşısında bazı önlemler aldığını söyleyen Büyükelçi, sözlerine şöyle devam etti: "Filistin Başkanı Mahmut Abbas, Kuveyt seferini iptal ederek Ramallah'a geri döndü. Lahey'deki büyükelçiliğe, İsrail'in Gazze'ye saldırılarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet dilekçesi yazma emrini verdi. Filistin yönetimi, Tel-Aviv'in hareketlerini kınadığını açıkladı. Batı Şeria'dan Gazze'ye yardım götürülmeye başladı. Abbas, bir an önce ateşkesin sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ve diğer dünya önderleriyle telefon görüşmesi yaptı. Bunların yanında uluslararası topluma bu krize adil ve kesin bir çözüm bulma talebinde bulunduk."

Filistin-İsrail sorununun çok kritik olduğunu ve tüm dünyayı alakadar ettiğini sözlerine ekleyen Nofal, uluslararası toplumun bu sorunu bitirmek için elinden geleni yapması gerektiğini, aksi durumda tüm politik dünya için açık bir tehlike halini alacağını söyledi. Bölgenin terörizm ve aşırılık yuvası durumuna geldiğini ifade eden büyükelçi, "Uluslararası toplumu çözüm sürecinin içine dahil etmek için her şey yapacağız" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal