Rusya BMGK Üyelerini Uyardı

Rusya lideri Vladimir Putin, bazı devletlerin uluslararası kuralları görmezden gelmeye devam ettiklerini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni çiğneyerek askeri güç kullandıklarını ve bunların teröristlere fayda sağladığı ikazını yaptı.

25.04.2018-17:35 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:35) Rusya BMGK Üyelerini Uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı devletlerin uluslararası kuralları görmezden gelmeye devam ettiklerini ve BM Güvenlik Konseyi'ni çiğneyerek askeri güç kullandıklarını ve bunların teröristlere fayda sağladığı ikazında bulundu.

Putin, güvenlik meselelerinden sorumlu Üst Düzey Temsilciler görüşmesi katılımcılarını selamlama konuşmasında, "Küresel ve bölgesel düzeyde emniyetin sağlanma sorunları bugün daha elzem hale geliyor. Çoğu anlamda bu bazı devletlerin uluslararası kuralları görmezden gelmeye devam etmeleri ve BMGK'yi çiğneyerek askeri güç kullanmaları ve uluslararası tartışmaların en önemli çözüm yolu olan müzakerelerden kaçınmalarından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin, bunun en başta siyasi ve sosyal istikrarsızlığı yarattığı, terörist örgütlerin fayda sağladığı ve bölgesel krizlere sebep olduğunu aktardı ve ekledi:

"Rusya Güvenlik Konseyi altındaki mevcut görüşme çeşitli tehditlerle mücadele yollarının görüşülmesi için güzel bir olanak sağlıyor. Rusya'nın bu alanda tüm yabancı dostlarıyla sıkı iş birliğine hazır olduğunu vurgulamak isterim’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal