Rusya Berlin Konferansı'nın Sonuçlarını Olumlu Karşıladı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen Libya Konferansı'nın ardından "Nihai çözüm yolunda çok önemli bir adım atıldı." diye konuştu.

20.01.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-17:00) Rusya Berlin Konferansı'nın Sonuçlarını Olumlu Karşıladı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen Libya Konferansı'nın sonuçlarını olumlu değerlendirdiklerini bildirerek, "Nihai çözüm yolunda çok önemli bir adım atıldı." diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da Berlin Konferansı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Rusya'nın Berlin Konferansı'nın sonuçlarını olumlu karşıladığına vurgu yapan Peskov, "Nihai çözüm yolunda çok önemli bir adım atıldı. Çalışmalar, bu adım doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde devam edecek." diye konuştu.
Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in programında bu hafta Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile görüşme kaydedilmediğini açıkladı.
Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması sebebiyle önceki gün Berlin'de konferans yapılmıştı. Libya Konferansı'nın sonuç bildirgesinde, ateşkesin yanı sıra taraflara ve destekçilerine askeri faaliyetlerine son vermeleri ve BM'nin silah ambargosuna uyma uyarısı yapılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal