Rusya ABD'yi Tehdit Etti

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD tarafından Suriye'ye gerçekleşecek olası bir askeri operasyonun ciddi sonuçları da beraberinde getireceğini ifade etti.

10.04.2018-11:28 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-11:24) Rusya ABD'yi Tehdit Etti

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bölgesel ve küresel kuvvetlerin yıkıcı ve hayal bile edilemez sonuçlara sebep olacak çıkar çatışmalarından dolayı Suriye'deki savaşın ulusal ya da bölgesel bir krizi çoktan geçtiğini ve şu anda uluslararası güvenliği tehdit ettiği yönünde uyarılarda bulundu.

Elde edilen bilgilere göre, BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de rejim tarafından kuşatması altında olan Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal silah saldırısı hakkında Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç'in de isteği üzerine bir araya geldi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD tarafından Suriye'ye olası bir askeri operasyon düzenlemesi halinde 'ciddi sonuçları' olacağı yönünde uyarıda bulundu.

Nebenzia, Duma'da rejimin kimyasal silah saldırısı gerçekleştirmediğini öne sürerek, ABD, Fransa ve İngiltere'yi Suriye'de Rusya'ya karşı ‘agresif bir politika’ yürütmekle suçladı.

Duma'da gerçekleşen kimyasal silah saldırısını yalan’ olarak değerlendiren Nebenzia,'ABD'ye ilgili kanallar yoluyla askeri müdahaleninin ciddi sonuçları olacağını ifade ettik’ açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal