Rusya ABD Füzesini Ele Geçirdi

ABD'nin Nisan başında Suriye'de bulunan Esed güçlerine karşı düzenlediği operasyonda kullanılan Tomahawk füzelerinden biri infilak etmemiş olması üzerine Rusya füzeyle ilgili harekete geçti.

28.04.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-16:40) Rusya ABD Füzesini Ele Geçirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nisan başında İngiltere ve Fransa 3’lü ittifakıyla Suriye'de bulunan Esad güçlerine karşı düzenlediği hava operasyonu kapsamında kullanılan Tomahawk füzelerinden biri infilak etmemiş olması üzerine Rusya füzeyle ilgili harekete geçti. Uzmanlar 'esir' olarak tanımladığı füzeyi deney amaçlı kullanacak ve savunma mekanizmasını araştıracak.

Rusya Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İngiltere 3’lü ittifakının Suriye Esad Rejimine karşı düzenledikleri füzeli saldırıda ele geçirilen füze parçalarının arasında arızalandığı için hedefine ulaşamayan bir Tomahawk füzesini yer alıyor. Rus yetkililer bu füzeyi incelemeye aldı.

İMHA ETMEYİ ÖĞRENECEĞİZ

Rus kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Popular Mechanics uzmanları, ele geçirilen füzelerin gerçek değerinin, Moskova'nın rakibinin silahını inceleyerek onu imha etmeyi öğrenmesinden ibaret olduğunun altını çizerek vurguladı

Ele geçirilen füzelerin ‘deney tavşanları' olarak kullanılacağı ifade edilen haberde, öncelikle deneme standında füzenin hedefe kilitlenme sistemlerinin komutlarının incelendiğini ve bunun ‘esir füzenin' uzun ölümünün sadece başlangıcı olabileceği ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal