Rusya AB Daimi Temsilcisi Çijov: ABD Türkiye'ye Yaptırım Uygularsa Kıbrıs Sorunu Büyür

Rusya Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması durumunda Kıbrıs sorununun derinleşeceğini belirtti. Çijov, sığınmacı anlaşmasını hatırlatarak AB'ye Kıbrıs meselesinde Türkiye'ye ilişkin tutumunda dikkatli olmasını tavsiye etti

19.07.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-17:39) Rusya AB Daimi Temsilcisi Çijov: ABD Türkiye'ye Yaptırım Uygularsa Kıbrıs Sorunu Büyür

Rusya Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, S-400 füze sistemleri sebebiyle ABD'nin aldığı Türkiye'ye yaptırım uygulama kararını ve Doğu Akdeniz'deki gerilimli süreci yorumladı.

'YAPTIRIMLAR ABD'NİN TEK SEÇENEĞİ'  

Çijov, yaptırımları ABD dış politikasında tek seçenek haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları sebebiyle yaşanan gerilimin Kıbrıs meselesinin çözümüne yardımcı olmayacağını ve yaptırımların sorunu derinleştireceğini ifade eden Çijov, Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümünden yana olduğunu belirtti.

'BMGK DAİMİ ÜYELERİNİN KATILIMIYLA DİYALOG KURULMALI'  

Soruna gerilimin azaltılmasıyla çözüm bulunabileceği savunan Çijov, "Gerilimin azaltılması ve diyalog kurulması gerekiyor. Rusya, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi olarak, her zaman BMGK'daki 5 daimi üyenin diyaloğa dahil edilmesini önerdi. Ancak bazı ülkeler bunu istemiyor" ifadesinde bulundu.

'AB DİKKATLİ OLMALI'  

Avrupa'nın Doğu Akdeniz'deki gelişmelere karşı tepkisini değerlendiren Çijov sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu, bir uluslararası hukuk meselesi ve AB'nin tutumu anlaşılır. Uluslararası hukuk söz konusu olduğunda, farklı yorumlamalar olamaz. Ancak yaptırımlar sorunu çözmez. AB ve Türkiye arasındaki ilişkiler daha geniş bir yelpazeye sahip. AB ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşması unutulmamalı. Bundan dolayı AB dikkatli olmalı."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal