Rus Yetkili Açıkladı! Kuzey Kore'nin Elinde Kaç Tane Nükleer Füze Var?

Rusya Stratejik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Viktor Esin, Kuzey Kore hükümetinin elinde 30-35 kadar nükleer füze olduğunu açıkladı. Üstelik bu füzelerin bazıları hidrojen bombası cinsinden.

12.06.2018-17:19 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-17:50) Rus Yetkili Açıkladı! Kuzey Kore'nin Elinde Kaç Tane Nükleer Füze Var?

Rusya Stratejik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Viktor Esin, Singapur’da salı günü ABD ile Kuzey Kore liderleri arasında gerçekleştirilen görüşmede masadaki nükleer başlık sayısını duyurdu.

Korgeneral Esin, “Bizim hesaplarımıza göre Kuzey Kore’nin elinde 30-35 atom bombası bulunuyor. Üstelik bunlardan bazıları hidrojen bombası cinsinden. Gene askeri uzmanlarımızın incelemelerine göre Kuzey Kore rejimi şu anki mevcut altyapıyla senede 7 yeni atom bombası imal edebilecek kapasiteye sahip” dedi.

Esin, “Kuzey Kore 2017 senesi Kasım ayında en uzun menzile sahip Hvason-15 füzesini denedi. Bu test dünyada birçok ülkenin hedef şekline gelebileceğini gösterdi. Bu sebeple Singapur’da gerçekleştirilecek toplantılarda Kuzey Kore nükleer başlıkları haricinde onların taşıyıcı unsurları da masada görüşme meselesi de olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal