Rus Uçakları ABD'ye Yardım İçin Havalandı

Geçtiğimiz günlerde ABD'ye coronavirüs salgını nedeniyle yardım göndereceğini açıklayan Rusya, ABD'ye yardım uçağını gönderdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu anın görüntülerini paylaştı.

01.04.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-12:28)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyanın birçok ülkesinde etkili olurken ABD'deki vaka sayısı bir anda yüzbinleri buldu. Bu gelişmenin ardından ABD virüsün yeni merkez üssü haline geldi ve sıkıntılı bir dönemin içine girdi. Rusya tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise ABD'ye coronavirüs salgınına karşı yardım edecekleri belirtildi.

"UÇAK YOLDA"

Açıklamada yapılan yardım ise ABD'ye doğru yola çıktı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'ye gönderilen tıbbi malzemelerin görüntülerini paylaştı. Yapılan paylaşımda ise "Başkanlar; Putin ile Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra Rusya en büyük kargo uçağı olan An-124 Ruslan'ı tıbbi malzemelerle Covid-19 ile mücadelesine destek olmak, Amerikan vatandaşlarını kurtarmak için ABD'ye gönderdi. Uçak yolda." ifadelerine yer verildi.

"BU ÇOK İYİ BİR  DAVRANIŞTI"

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump ise Rusya'nın bu davranışının ardından, "Rusya bize bir uçak dolusu malzeme gönderdi" bu çok iyi bir davranıştı." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal