Rus Senatörün Ayasofya Hazımsızlığı

Ayasofya’nın eski cami statüsüne kavuşturulmasının ardından Rus senatör Kosaçev , ‘Türkiye, bölgesel nüfuzunu kaybedecek’ diye konuştu.

11.07.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-13:22) Rus Senatörün Ayasofya Hazımsızlığı

Saat 20.53'te Ulusa Seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz' sözlerini kullandı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Almanya, Avrupa Birliği ve Rusya ‘Ayasofya Camii’ ifadesinden rahatsız oldu.

'HRİSTİYAN DÜNYASINDA NEGATİF BİR TEPKİYİ TETİKLEYECEK'

Rus haber ajansı TASS'ın servis ettiği habere göre, Rus Senatör Kosaçev, sosyal medya hesabı üzerinden 'Katedral (Ayasofya) yeniden cami olarak kullanılacak ve kesinlikle bu, tüm Hıristiyan dünyasında son derece olumsuz bir tepkiyi tetikleyecek' paylaşımında bulundu.

'İÇ MESELE VARSAYIMI BU DURUMDA GEÇERLİ DEĞİL'

Ayasofya'nın, Hıristiyanlar için kutsal olduğunu dile getiren senatör, 'Bu nedenle, mimari bir anıtın kaderinin, onu barındıran bir ülkenin iç meselesi olduğu varsayımı, bu durumda geçerli değildir' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BÖLGESEL OYUNCU NÜFUZUNU KAYBEDECEK'

Kosaçev, Ayasofya'nın 'tarafsız' konumunu yitireceğini kaydederek, durumu Türkiye’nin bölgesel rolüne getirerek şu ifadeleri kullandı:

'Bundan sonra Ankara'nın tüm dünyanın gözünde dini dengenin ihlalcisi olarak görüleceğine ve önemli bir bölgesel oyuncu olarak nüfuzunu kaybedeceğine inanıyorum. Çok kötü.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal