Rus Savaş Gemileri Tarsus'dan Ayrıldı

Uydu görüntüleme şirketi olan Image Satellite Internacional’ın paylaşmış olduğu görüntülere göre, Ruslara ait savaş gemileri Suriye’deki Tartus limanında bulunan konumundan ayrıldı.

12.04.2018-10:39 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-10:49) Rus Savaş Gemileri Tarsus'dan Ayrıldı

Image Satellite Internacional, Facebook’ta Rusya’ya ait savaş gemilerinin Tartus limanından ayrıldığının belirlendiği uydu görüntülerini yayınladı. Yaptıkları açıklamada, üste olmayan gemilerin olası saldırılar için açık denizde konuşlandırılmış olabileceği ve üste yalnızca bir denizaltının kaldığı aktarıldı.

11 Nisan tarihinde elde edilen görüntülerden birinde de limanda 9 gemi bulunuyor, bu gemiler 7 Graçonok tipi 2 sabotaj engelleyici sürat gemisi, 2 dizel denizaltı olduğu, ancak bunlardan yalnızca sadece bir denizaltının kaldığı anlaşılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye Şam tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddiası doğrultusunda yanıt amaçlı bir karar alacağını ifade etmişti. Trump “Hazır ol Rusya, füzeler gelecek” ifadesini Twitter hesabından yayınlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twetter hesabından yaptığı ‘Hazır ol Rusya, füzeler geliyor’ paylaşımıyla beraber tansiyon oldukça fazla yükselmişti. Trump'ın paylaşımı ardından ABD, Rusya, İngiltere ve Suriye ordusunda yoğun askeri hareketlilik yaşanmaya başlanmıştı.ABD donanmasının Akdeniz'e gönderdiği USS Harry Truman ve diğer savaş gemileri, Virginia'daki Norfolk deniz üssünden Akdeniz’e doğru yola çıktığı kaydedilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal