Rus S-300 Suriye Teslimatı Hedefine Ulaştı

General Hasan Ahmad Hasan, ‘’Rus S-300 hava savunma sistemlerinin Suriye'ye gönderilmesi, İsrail tarafından yeni saldırıların risklerini ortadan kaldırmadı, ancak başarı olasılığını en aza indirdi.’’ dedi.

08.11.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-12:02) Rus S-300 Suriye Teslimatı Hedefine Ulaştı

General Hasan Ahmad Hasan, ‘’Rus S-300 hava savunma sistemlerinin Suriye'ye gönderilmesi, İsrail tarafından yeni saldırıların risklerini ortadan kaldırmadı, ancak başarı olasılığını en aza indirdi.’’ dedi. S-300 teslimatlarının ardından Suriye'ye karşı yeni İsrail saldırılarının olasılığını sorulduğunda, Hasan, "Askeri stratejide sıfır olasılık kavramı yok. Bu olasılığın sıfıra indirildiğini söyleyemeyiz. Çünkü açık gökyüzü, genişletilmiş sınırlar, çeşitli teknolojilerden bahsediyoruz. Bu nedenle, sonunda böyle bir olasılık olmakla birlikte, İsrail saldırılarının hedeflerine ulaşma olasılığı en aza indirilmiştir. " açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, 2 Ekim’de Rusya’nın yeni S-300 sistemlerinin Suriye’ye teslimini tamamladığını açıklayıp teslimatın radar, temel hedef edinim sistemleri, komuta emirleri ve dört rampa gibi sistemlerle ilgili 49 ekipmanı da kapsadığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal