Rus Polisi, Muhalif Liderin Evini Bastı

Almanya’daki tedavisinin ardından Rusya’ya döndüğü sırada tutuklanan Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin evine ve vakfına rus polisi tarafından baskın yapıldı.

27.01.2021-23:11 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-23:10) Rus Polisi, Muhalif Liderin Evini Bastı

Rusya’da zehirlenmesinin ardından Almanya’ya götürülen ve buradaki tedavisinin ardından başkent Moskova’ya dönen Rus muhalif lider Alexei Navalny havaalanında polisler tarafından önce gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı.

Navalny’nin tutuklanmasının ardından ülkede protestolar patlak vermiş, birçok ülke ve uluslararası kuruluş Navalny’nin serbest bırakılması için Rusya’ya çağrıda bulunmuştu.

Navalny’nin kurduğu “Yolsuzlukla Mücadele Vakfı” ise “yabancı ajan” listesine alınmıştı.
Rus polisi, Yolsuzlukla Mücadele Vakfı’na ve Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya’nın yaşadığı eve baskın düzenledi. Polis, evde ve vakıfta yaptığı aramalarda birçok dökümana ve bilgisayara el koydu.

'POLİSLER KAPIYI KIRARAK İÇERİ GİRDİ!

Yolsuzlukla Mücadele Vakfı Müdürü İvan Jdanov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polislerin eve yaptığı baskında Navalnaya’nın avukatı Velorika Polyakova’yı beklemek için kapıları açmadığını fakat polisin kapıları kırarak eve girdiğini ifade etti.

Navalny ailesinin avukatı Polyakova ise yaptığı açıklamada, polisin vakıfta ve evde yaptığı aramaların hukuksuz olduğunu savunurken, polisin kendilerine savunma hakkı bile tanımadıklarını belirtti. Navalnaya, yapılan aramaların gerekçeleri ile ilgili polisten net bir bilgi alamadıklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal