Rus Ortodoks Kilisesi: 'Ayasofya Kararı Acı ve İçerlemişlik Duyguları Oluşturdu'

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla resmen cami statüsüne kavuşan Ayasofya kararını eleştiren Rus Ortodoks Kilisesi, kararın ‘acı, içerlemişlik ve kızgınlık’ duyguları oluşturduğunu söyledi.

11.07.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-17:38) Rus Ortodoks Kilisesi: 'Ayasofya Kararı Acı ve İçerlemişlik Duyguları Oluşturdu'

Rus Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Nikolay Balaşov açıklamasında ‘Tarihin akışını değiştirebilecek çok büyük bir sembolik adım atıldı. Ne yazık ki, bu adım barışın ve dinler arası uyumun güçlendirilmesine yönelik değildi’ sözlerini kullandı.

Balaşov, Danıştay’ın 1934 tarihli kararnameyi iptal etmesinin ardından Ayasofya’yı cami statüsüne kavuşturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

‘TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREBİLİR’

‘Erdoğan yeterince bilge bir devlet adamı gibi davranmadı. Davranışı kendi halkının çıkarlarına uymuyor’ sözlerini kullanan Balaşov, kararın, 'tarihin akışını değiştirebileceğini’ söyledi.

‘İÇERLEDİM’

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden paylaşım yapan yetkili, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin kendisinde ‘acı, içerlemişlik ve kızgınlık hisleri uyandırdığını’ kaydetti.

Balaşov şöyle devam etti: ‘Türkiye Cumhurbaşkanı’nın zihninde anlık bir siyasi başarının getirileri, bilge devlet adamlığına üstün geldi. Tarihin akışını değiştirebilecek çok büyük bir sembolik adım atıldı. Çok yazık ki, bu adım barışın ve dinler arası uyumun güçlendirilmesine yönelik değildi. Söz konusu adım, Rusya ile Türkiye halkları arasındaki karşılıklı anlayışı güçlendirmeye yönelik de değildi’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal