Rus Lider Putin: Suriye İçin Her Türlü Yatırıma Hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Suriye’de iki taraf için de fayda sağlayacak konularda yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

15.11.2018-15:52 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-15:47) Rus Lider Putin: Suriye İçin Her Türlü Yatırıma Hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Suriye’de iki taraf için de fayda sağlayacak konularda yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti. Putin, Avrupa ülkeleri ile Suriye’de insani yardım kapsamındaki ortaklığın devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesi ve Doğu Asya Zirvesi'nin (EAS) düzenlendiği Singapur’daki basın toplantısında açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Suriye’de her iki taraf için de fayda sağlayacak, ekonomi alanındaki her sektörde tam kapsamlı çalışmalar yapmaya hazırız. Böylece Suriye’deki istihdam alanları, altyapılar gibi meseleler yeniden inşa edilmiş olacak” dedi.

 

‘SURİYE ZİRVESİ’NDE İLAÇ YARDIMI KONUSU TARTIŞILDI’

Putin, İstanbul’da 27 Ekim’de Fransa, Türkiye ve Almanya liderlerinin katılımıyla düzenlenen dörtlü zirvede Suriye’deki ilaç ve tıbbi teçhizat ihtiyacının masaya yatırıldığından bahsetti. Putin “Fransa Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron) ve Almanya Şansölyesi (Angela Merkel) de bu konuya olumlu yaklaştı. Çalışmaların hız kesmeden devam etmesini umuyorum” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal